Adatbányászat Blog

Az Adatbányász Blogon a dmlab szakértőinek írásait olvashatod a big data és data science területéről.

dmlab.hu - Big data és data science tanácsadás
"Ha örülsz, hogy fejedre nőttek az adatok."

Keress minket bátran:
- Nagy-Rácz István +36704595669
- Gáspár Csaba +36208234154
- info@dmlab.hu

2016.08.09. 16:44 István NagyRácz

Őszi kurzusaink a BME-n

Címkék: oktatás tmit gépi tanulás bigdata BME

Még sokan a szabadságukat töltik, vagy élvezik a nyarat, de a csapatunk elkezdett dolgozni az öszi BME-s kurzusok aktualizálásán. Ennek már hagyományos része, hogy a külsős hallgatók között is megnyitjuk a kurzusainkat. Az előző félévek tapasztalatai alapján minden kurzus esetén legalább annyi külsős hallgató érkezett, mint amennyi diák felvette azt "hivatalos" keretek között. Úgy gondoljuk, hogy mindenki számára előnyös ez az ajánlat: a külsősök tanulhatnak valami újat, a hallgatóknak a kérdések és visszajelzések alapján valódi képük lesz a tanultak felhasználhatóságáról, az oktatóknak pedig mindig izgalmas az interaktív órák tartása.

Jöjjön hát az étlap, miből lehet jelenleg válogatni.

Ha az adatelemzéssel kapcsolatos programnyelvekhez szeretnél érteni

Tárgy neve: Alkalmazott adatelemzés (Applied Data Analytics, azaz ADA)
Kedd és csütörtök 12-14h
Terem: később dől el pontosan, de biztosan a Lágymányosi kampusz, Magyar tudósok körútja 2.
Tárgy hivatalos tematikája

Az iteratív módon fejlesztett adatfeldolgozó eljárások vannak a középpontban, az adatelemzés programozási nyelveit tanítjuk nektek. A témát a reguláris kifejezésekkel, illetve az awk szövegfeldolgozóval kezdjük, majd SAS programozási nyelvet, Python és R programozást tanítunk úgy, hogy közben a legfontosabb gépi tanulási feladatokat is röviden áttekintjük. A félév során három kisházit adunk a hallgatóknak, majd vizsgával zárul a tárgy. Ezek ugye nem kötelezők a külsős hallgatóknak, de ha valaki meg szeretné méretni magát, annak adunk lehetőséget. Azonban mind a tematika, mind a követelmények átalakítás alatt, szóval itt még lehetnek meglepetések :)

Ha a big data technológiák dzsungelében szeretnél tájékozódni

Tárgy neve: 'Big Data' elemzési eszközök nyílt forráskódú platformokon
Kedd 12-14h
Terem: később
Tárgy hivatalos tematikája

Itt a Dmlab big data szakemberei adnak betekintést a területen kialakult technológiai stack felépítésébe. A MapReduce, Hadoop alapoktól indulunk, és a legújabb technológiákig jutunk el. Nyilván mindben teljesen nem fogunk tudni elmélyedni, de aki ezt a kurzust végighallgatja, az könnyen el fog tájékozódni a big data technológiák között. A félév végén egy ZH és egy házifeladat alapján kapnak jegyet a hallgatók, külön kérésre a külsős kollégák is megmérettethetik magukat ezeken a számonkéréseken.

 

 Jelentkezés

Mivel mindegyik tárgyon szeretnénk egészséges arányt tartani a belsős és külsős hallgatók között, ezért kérjük, hogy az alábbi form segítségével jelentkezz a tárgyak egyikére. Néhány napon belül visszajelzünk a jelentkezésedről.

Jelentkezési form

(UPDATE: A hallgatói jelentkezések lezárása után, szeptember 5.-vel kezdődő héten jelzünk vissza, hogy ki fért be a meghírdetett külsős keretbe).

Egyedi tematikájú képzések
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy szívesen dolgozunk ki személyre vagy cégre szabott tematikát is, ha gyorsabb haladásra és hatékonyabb tanulásra van szükség. Itt sokkal jobban tudunk igazodni a már meglévő kompetenciátokhoz, a képzés gyakorlatai során akár a saját adataitokon végezzük az elemzést. Ezúton más technológiákat is szívesen tanítunk, Python, R, RapidMiner, IBM SPSS Modeler, SAS, Oracle, KNime környezetben is szívesen oktatunk, de big data technológiákhoz is vannak jó képzési javaslataink. Az elmúlt évben több mint tíz ilyen képzést tartottunk, keressetek meg bátran, ha ilyen kérés merül fel bennetek, a tematika rögzítése után gyorsan tudunk árajánlatot adni, a speciális igényeitekhez igazodni.

Ha érdekel, írj néhány sort: Nagy-Rácz István - nagy.istvan@dmlab.hu

A kép forrása

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adatbanyaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr279966898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása