Adatbányászat Blog

Az Adatbányász Blogon a dmlab szakértőinek írásait olvashatod a big data és data science területéről.

dmlab.hu - Big data és data science tanácsadás
"Ha örülsz, hogy fejedre nőttek az adatok."

Keress minket bátran:
- Nagy-Rácz István +36704595669
- Gáspár Csaba +36208234154
- info@dmlab.hu

2015.05.29. 10:37 István NagyRácz

Álláskeresés data területen

Mihez kezdhet az ember, ha szeretne elhelyezkedni bármilyen adattal kapcsolatos területen? A külföldi álláskereső portálok csak úgy hemzsegnek az ilyen jellegű álláshirdetésektől. Csak, hogy egy példát említsünk: a monster.com álláshirdetéseket tartalmazó portálon a data scientist kulcsszóra több mint ezer találatot kapunk. Az adatok feldolgozásához értő embernek nem tart sok ideig az alábbi ábrán látható dashboard összeállítása, ahol mind időbeli, mind területi eloszlásban nyomon követheti a nyitott data science-szel kapcsolatos pozíciókat.

Ehhez képest mi a helyzet Magyarországon? A profession.hu portálon - a bejegyzés írásának pillanatában - egy darab hirdetést találunk, ha rákeresünk a data scientist kulcsszóra. Hazánkban bár egyre nagyobb az igény az adatfeldolgozás különböző területeihez értő emberekre, mégsem a megszokott csatornákon keresztül talál egymásra az állást kereső és a pozíciót meghirdető cég. Ennek oka lehet, hogy a hazai szakmai közösség mérete nem túlságosan nagy és az emberek sem annyira mobilak, mint a tengerentúlon.

A leggyakoribb mód, hogy a cég HR munkatársa akár személyesen, akár fejvadász (esetleg köztes body shopper) cégeken keresztül veszi fel közvetlenül a kapcsolatot a kiszemelt szakemberrel. Gondolom mások is sűrűn kapnak megkereséseket akár a Linkedin-en keresztül is a különböző pozíciókkal kapcsolatban.

Egy másik nagyon hasznos forrás az ilyen jellegű munkát kereső embereknek a BI Portál havi rendszerességgel összeállított listája a hazai BI és DW álláshirdetésekről, ami nagyon sűrűn tartalmaz adatbányászati állásokat is.

Következzen most egy újabb lehetőség azoknak, akiket akár gyakorlott szakemberekként, akár pályakezdőként, de érdekel az adatokkal kapcsolatos munka világa. A BI meetup csoport keretében és a Budapest Data Fórum 2015-ös konferenciájához szorosan kapcsolódva Arató Bence és csapata egy Data Job Fair állásbörzét rendez. A nyílt esten számos szakmai előadással megspékelve egy kifejezetten az adatokkal foglalkozó szakembereknek szánt állásbörzére kerül sor. Az egész esti program mindenki számára nyílt és ingyenes.  Sőt, a csütörtök éjfélig jelentkezők még nyerhetnek is egy a teljes Data Fórum három napjára érvényes belépőt.

Az este teljes programja elérhető a datajobfair.hu oldalon. A tervezett időbeosztás:

  • 17:30 Kapunyitás
  • 17:45 Data Cinema filmvetítések
  • 18:30 Data Carreers előadások
  • 19:15 HR Pitch Competition
  • 20:00 Big Data előadás
  • 21:00 Záróra

A toborzó cégek standjai 17:30-tól állnak a látogatók rendelkezésére. Bónuszként az egész rendezvény alatt kézműves Kaltenecker Kras és Weizen csapolt sörök várnak a hallgatóságra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adatbanyaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr217498330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.