Adatbányászat Blog

Az Adatbányász Blogon a dmlab szakértőinek írásait olvashatod a big data és data science területéről.

dmlab.hu - Big data és data science tanácsadás
"Ha örülsz, hogy fejedre nőttek az adatok."

Keress minket bátran:
- Nagy-Rácz István +36704595669
- Gáspár Csaba +36208234154
- info@dmlab.hu

2013.08.27. 19:13 Gáspár Csaba

Budapest a világ BI térképén

Címkék: konferencia beharangozó nemzetközi 2013 open source bi biconsulting adattárház fórum osbi innovativ bi Arató Bence

A legnagyobb formátumú hazai szakemberek körül mindig történik valami különleges: nemcsak fenntartják a körülöttük kialakult szakmai nívót, hanem időről-időre előrukkolnak valami ütős, inspiratív elgondolással, kezdeményezéssel. Különösen szembetűnők ezek az irányok amiatt, hogy az átlagos adatelemzési környezet lényegében stagnál, gyengélkedik idehaza.

Budapest_in_Europe_map.pngIlyen inspiratív ugrásnak érzem a BI Consulting új konferenciáját is: a Budapest BI Forumot (budapestbiforum.com). Arató Bencéék eddig is nagyon innovatívak voltak a hazai adatelemzési rendezvények kínálatában, a blog olvasóinak nem kell bemutatni az Adattárház Fórumot, az Open Source BI és Innovatív BI konferenciákat, a DM Open, DW Open, és BI Open rendezvényeket.

Idén Bencéék egyértelműen nemzetközi irányba nyitottak, ennek szellemében rendezik meg először a Budapest BI Forum konferenciát idén november 6. és 7. között. Tartalmilag az Open Source BI és az Innovatív BI konferenciák ötvözéséből táplálkoznak, fókuszba viszont mindinkább a nemzetközi előadói gárda és közönség kerül. 

Ezt a nemzetközi vonalat egyértelműen a Prezi evangelizációs szerepe indukálja itthon. Budapest, mint turisztikai célpont vonzó a külföldi szakemberek számára is, reméljük a szakmai tartalommal kiegészülve ez be tud indítani egy ilyen rendezvénysorozatot. Ha a BI világában a nyugat-európai országokhoz szeretnénk felzárkózni, mindenképpen jó lenne, ha a nagy szakmai konferenciák legkeletibb csomópontjává tudnánk válni. Két irányból fontos ez: a hazai szakemberek, felhasználók, alkalmazók számára kiemelt jelentőségű, hogy első kézből lássák a nemzetközi trendeket, ne csak lekövessék azokat, hanem azok kibontakozásakor már belecsöppenjenek ezekbe. Másrészt a hazai BI szakma számára kiemelt fontosságúak lehetnek a nyugati piacok, de ehhez a felkészültségünk, szakmai hitelességünk bizonyítása szükséges, ami egy-egy ilyen rendezvényen keresztül mindenképpen lehetséges.

Egy jó konferenciához mindenképpen jó előadások kellenek, ezért is hívjuk fel a figyelmet arra, hogy az előadónak való jelentkezés nemrég nyílt meg, már én is töröm a fejem, mivel nevezhetnék be.

CALL FOR PAPERS

Budapest BI Forum
2013 november 6-7.
budapestbiforum.com

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://adatbanyaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr565480846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arató Bence · http://www.bi.hu 2013.09.10. 23:07:42

Sziasztok,

a BI Fórum előadási pályázata ügyében inkább a magyar oldalt ajánlom:
www.budapestbiforum.hu/eloadoi-palyazat/