Adatbányászat Blog

Az Adatbányász Blogon a dmlab szakértőinek írásait olvashatod a big data és data science területéről.

dmlab.hu - Big data és data science tanácsadás
"Ha örülsz, hogy fejedre nőttek az adatok."

Keress minket bátran:
- Nagy-Rácz István +36704595669
- Gáspár Csaba +36208234154
- info@dmlab.hu

2013.04.12. 18:21 Gáspár Csaba

Villanások a Dmlab életéből

Címkék: oktatás iroda hallgatók 2013 dmlab

Kisebb-nagyobb villanásokat, villámhíreket gyűjtöttem csokorba a Dmlab életéből. Ezekből mindjárt látni fogjátok, hogy számtalan dolog történik körülöttünk, az az érzésem, hogy a tavalyi év küzdelmes hónapjai után az aratási idényt tartjuk most. Lássuk miért is gondolom így:

  • "Farmeres" irodamegnyitó - Egy formabontó és vidám irodamegnyitó alkalmat szerveztünk a Dmlab és a Radoop tagjainak, párjaiknak, illetve olyan kollégáknak, akikkel gyakran dolgozunk együtt, akikkel kollegiális viszonyt alakítottunk ki az évek során. Egy különleges társasjátékot hoztunk el ebből az alkalomból az iroda falai közé.
  • "Nyakkendős" irodamegnyitó - A Dmlab partnereinek hirdettünk egy üzleti reggelit, ahol egyrészt bemutattuk az új környezetet, másrészt beszéltünk arról, milyen módon kívánunk együttműködni a BI piac többi szereplőjével. A találkozó sikerét jól jellemzi, hogy a 9 órakkor kezdődő üzleti reggeliről az utolsó emberek dél körül távoztak, a pogácsák mellett tényleg jó volt beszélgetni, ismerkedni egymással.
  • Nagy projekt indítás - A Dmlab eddigi legnagyobb projektje indult el az elmúlt hónapokban: egy innovatív analitikai technológiát hozunk létre webáruházak számára. Innovációs oldalról egyszerre van szükség big data megoldásokra mind tárolási, mind adatelemzési oldalról és megfelelő webanalitikai és viselkedés-modellezési ismeretekre. Ambíciózus célokkal és nagy elszántsággal futottunk neki a témának, az első pilot alapjait rakjuk le éppen. 
  • Dmlab Soft Skill Tréningsorozat - Kommunikációs és önfejlesztő hallgatói tréninget indítottunk el válogatott tehetséges hallgatóknak. Ezekben a percekben éppen az új iroda nagytárgyalójában ülnek a hallgatók, kíváncsi leszek az első reakciókra. 
  • BI Akadémia - A biakademia.hu oldalon már meghirdetésre kerültek az első adatelemzéssel kapcsolatos kurzusok is, a tavalyi Andego Akadémia utódjaként most egy kicsit nagyobb merítésű, BI központú oktatási keret jött létre ezzel.
  • Új partnerségek és kollégák - Az irodamegnyitók kapcsán is sok korábbi partnerrel ültünk le beszélgetni a közös együttműködések folytatásáról, de néhány új irány is kinyílni látszik előttünk. A megnövekedett feladatokhoz új kollégákkal bővítettük a csapatunkat, még szerencse, hogy előre terveztünk az új iroda méretezésénél.

Ebből a rövid felsorolásból is jól látható tehát, hogy sok szempontból alakul át a környezetünk, de maga a DMLab csapata is. Az elmúlt egy év nagy tanulsága számomra, hogy érdemes a szervezet fejlesztésre jelentős energiát szánni, végiggondolni mit és hogyan akarunk hozzátenni a világhoz. Ezt egészíti ki az a tapasztalat, hogy a technológiai innovációra nyitott kollégák a menedzsment szintű innovációkat is jól tudják adaptálni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://adatbanyaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr545219925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teaház 2013.04.14. 01:05:59

BI Akadémia!!!! :)))
UJJJJJJÉ!
Az életkedvem jött vissza - és ez most nagyon nem vicc!

Hálás köszönet: Teaház