Adatbányászat Blog

Az Adatbányász Blogon a dmlab szakértőinek írásait olvashatod a big data és data science területéről.

dmlab.hu - Big data és data science tanácsadás
"Ha örülsz, hogy fejedre nőttek az adatok."

Keress minket bátran:
- Nagy-Rácz István +36704595669
- Gáspár Csaba +36208234154
- info@dmlab.hu

2013.02.08. 12:01 Gáspár Csaba

Felmérés a hazai és a nemzetközi BI világról

Címkék: kutatás felmérés bi 2013 Arató Bence Clementine Consulting DataExpert Rexer Analytics bi-trek

survey.pngHárom felmérés is fut egyidejűleg arról, hogyan látják a különböző szakterület emberei a BI hazai illetve nemzetközi trendjeit. Magában már az is izgalmas, ha összehasonlítjuk miben kérdeznek rá másra egy hazai illetve egy nemzetközi kérdőívben, de talán a leginkább azért érdemes kitölteni ezeket a kérdőíveket, mert a válaszokat feldolgozó tanulmányt minden esetben megküldi a cég a kitöltőknek, vagy a konferenciáján ismerteti az eredményeket (ezzel némileg ellentmond, hogy végül a Clementine Consulting nálam nem kérdezett rá a mailcímemre), illetve konferencia részvételi lehetőségekhez is hozzá lehet jutni a szerencsésebbeknek.

Ajánlom tehát figyelmetekbe a három felmérést:

  • BI-TREK - Arató Bence nevével fémjelzett kutatás. Az elmúlt néhány évben már többször futott hasonló kérdőív, így a trendek is lassan kirajzolódnak. Előzetes eredményeket már láttam a BI Start konferencián, de a felmérés még nem állt le. Kiemelném, hogy a kutatás külön kezeli a szállítói és a felhasználói oldalnak szóló kérdéseket, így mindig megválaszolható kérdéseket kapunk.
  • A Clementine Consulting és a DataExpert közös kutatása egy korábbi, 2008-as felmérés újraélesztése. A kutatásnak nem találtam honlapját, csak egy linket tudok adni, de szerintem a mögötte futó technológiáról elképzelhető, hogy ezen linken keresztül csak egy ember tudja kitölteni a felmérést. A kutatást az alábbi linken lehet bárkinek kitölteni, az eredményekről pedig a XII. SPSS Adatbányászati és Adatelemzési Konferencián, 2013 április 24.-én hallhatunk majd összefoglalót.
  • Rexer Analytics - Több éve csinálnak nagy nemzetközi elemzéseket, ennek kapcsán már mi is írtunk bejegyzést a blogon, igazán érdekes ezt is végigcsinálni, bár nekem elsőre igen hosszúnak tűnt. A kérdésekből itt is jól látszik, hogy mi forró téma ma a BI világában.

Ha megkapjuk az eredményeket, talán itt a blogon is érdemes lesz majd vitázni arról, mit is jelentenek a kapott számoszolpok.                             

(Kép forrása)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adatbanyaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr1005068495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.