Adatbányászat Blog

Az Adatbányász Blogon a dmlab szakértőinek írásait olvashatod a big data és data science területéről.

dmlab.hu - Big data és data science tanácsadás
"Ha örülsz, hogy fejedre nőttek az adatok."

Keress minket bátran:
- Nagy-Rácz István +36704595669
- Gáspár Csaba +36208234154
- info@dmlab.hu

2012.11.08. 17:38 Gáspár Csaba

A visszanézett előadások

Címkék: videó előadás kompetencia 2012 üzleti reggeli BI prediktív analitka CIO

Néhány héttel ezelőtt egy üzleti reggelin adtam elő Nagy István kollégámmal együtt arról, hogy miért érdemes adatbányászattal foglalkozni egy cégnek. Egy volt hallgatónk, Pintér Gábor hívott meg minket előadni, aki egy BI üzletágat kezdett el kiépíteni a Kern Kft.-nél, egy több országban jelen levő, tipikusan M2M (machine to machine) megoldásokat bevezető hazai kkv-nál. Mivel a helyszínre alapvetően CIO-k voltak meghívva, alapvető célunk az volt, hogy a vezetőket az üzleti analitika irányába elindítsuk, lelkesítsük. Szívesen teszünk eleget az ilyen előadói meghívásoknak, fontosnak tartjuk, hogy a hazai üzleti és szakmai világ számára világossá tegyük az analitikában rejlő lehetőségeket, erőt.

fejlec.pngA posztunk apropóját az adja, hogy a ComputerWorld TV publikálta az elhangzott előadásokat, így először volt lehetőségünk arra, hogy utólag megnézzük, meghallgassuk a saját előadásunkat. Régóta terveztem azt, hogy egyszer sort kerítek erre, hiszen az előadói képességek fejlesztésének egyik kulcspontja hogy reálisan lássam mit is csinálok egy ilyen előadói helyzetben. Utána is olvastam néhány helyen, hogyan érdemes megcsinálni egy ilyen "szembesítést" (ajánlom a téma után érdeklődőknek a drprezi.com ide vágó bejegyzését), többen rám is ijesztettek, hogy nagyon sokkoló lesz a dolog. 

Néhány perce vagyok túl azon, hogy először láttam magamat kívülről, tényleg igazán furcsa, intenzív élmény. Az, hogy más a hangom, mint amit belül hallok, azt már a mikrofonos előadások során megszoktam, igazán erős impressziót a saját testbeszédem, és a mondatvezetési stílusommal való találkozás adta. Csak annyit tudok javasolni, hogy mindenki, aki még nem tett ilyet, de gyakran ad elő, annak érdemes erre összeszednie a lelki erejét, mindenképpen nagyon hasznos élményhez, visszacsatoláshoz jut. Én el is határoztam, hogy ha tehetem, mindig fel fogom venni az előadásaimat, ha más nem, csak a hangot - fontos és hasznos visszahallgatnom.

Az előadások bevezető jellegűek a BI területére, így azoknak ajánljuk, akik most ismerkednek ezzel a BI és a prediktív analitika területével. A három elhangzott előadás sorrendben a következő (ComputerWorld TV):

(Kép forrása)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adatbanyaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr654897475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.