Adatbányászat Blog

Az Adatbányász Blogon a dmlab szakértőinek írásait olvashatod a big data és data science területéről.

dmlab.hu - Big data és data science tanácsadás
"Ha örülsz, hogy fejedre nőttek az adatok."

Keress minket bátran:
- Nagy-Rácz István +36704595669
- Gáspár Csaba +36208234154
- info@dmlab.hu

2012.03.31. 08:08 Gáspár Csaba

Tavaszi változások

Ismerek embert, aki gyűlölik a változást, és olyat is, aki egyszerűen imádja. Abban azonban talán mindannyian egyetérthetünk, hogy a változás izgalmas dolog, ott van benne az előrejutás és a visszalépés esélye egyaránt, azaz mindenképpen figyelmet érdemel. A BI és azon belül az analitika, az adatbányászat is változik, de a tavasszal megrendezésre kerülő IQSymposium és SPSS konferencia most nem ezektől a változásoktól lesz igazán érdekes. Mindkét konferencia a legnagyobb hazai BI események között van, és mindkettő esetén igaz, hogy az őket szervező cég körül az elmúlt néhány hónap nagy változást hozott.
 

A XI SPSS Adatbányászati és adatelemzési konferenicát az a Clementine Consulting szervezi, ami korábban SPSS Hungary néven volt sokak számára ismert. Náluk alapvetően a stratégia változik, a mögöttük álló szervezetben - tudtommal - nincsenek jelentős átalakulások (a témával foglalkozott egy korábbi posztunk). Ezzel szemben az IQSys körül szervezeti szinten látszódik elsőre az irányváltás. AZ IQSys BIT üzletága szervezi hagyományosan ezt a konferenciát, mely csoport nagy változásokon megy át. Talán a legfontosabb, hogy magát a BIT-et felépítő, több mint tizenöt éve vezető Sipos Ferenc helyett új vezetőt kap ez az egység Gupta Sanjey személyében. Aki ismeri az IQSys ezen területének működését tudja, hogy ennél nagyobb irányváltást nehéz elképzelni. 

Ezen fejlemények kapcsán talán a legfontosabb mindkét konferencián nem is maga a program, hanem az amit a sorok között vagy a folyosói beszélgetésekből el lehet kapni. Ezért is javaslom, hogy véssétek fel a naptáratokba a két konferencia időpontját - pont egymás utáni napon vannak. A részletes program még nem elérhető (ha az lesz, majd szemlézzük itt is), de ízelítőket már kaphatunk belőle. 
 
2012. április 25. (szerda)
 
2012. április 26. (csütörtök)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adatbanyaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr574351263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása