Adatbányászat Blog

Az Adatbányász Blogon a dmlab szakértőinek írásait olvashatod a big data és data science területéről.

dmlab.hu - Big data és data science tanácsadás
"Ha örülsz, hogy fejedre nőttek az adatok."

Keress minket bátran:
- Nagy-Rácz István +36704595669
- Gáspár Csaba +36208234154
- info@dmlab.hu

2012.03.06. 07:08 Gáspár Csaba

Gravity R&D - Talent Program

Címkék: támogatás gravity

talent-small.original.jpgTikk Domonkossal (Gravity R&D, BME-TMIT) beszélgettünk a tavalyi Innovatív BI konferencián arról, mennyire nehézkes megszervezni egy-egy hallgató, doktorandusz kolléga konferenciára való kiutazásának finanszírozását. Domi lázas szervezkedésbe kezdett , és ennek kapcsán a hazai adatelemzési innováció egyik zászlóshajója, a Gravity R&D egy új kezdeményezést indított el Talent Program néven. A program keretein belül olyan hazai hallgatók és doktoranduszok konferencia részvételének költségeihez járulnak hozzá, kik nemzetközi szinten is új eredményt hoztak létre adatbányászati vagy gépi tanulási területen.  

Szeretem ezeket az alulról induló, hosszútávra tervező, innovatív támogatási kezdeményezéseket. Biztos vagyok benne, hogy az üzleti intelligenciával foglalkozó hazai cégek nemzetközi szintre való kitöréséhez nagyon magas szintű elemzési kompetenciára is szükségük lesz – a hazai piacon egy-egy feladatot alig néhány tanácsadó cég tud megoldani, míg nemzetközi szinten a versenytársak száma több nagyságrenddel megnő, teljesen más szinten kell bizonyítani azt, hogy unikális megoldást tudunk biztosítani a megrendelőnek.

Egyszerre nagy elméleti háttértudással, önálló problémamegoldó képességgel, és megfelelő üzleti projekt tapasztalattal rendelkező adatelemző képzéséhez mindenképpen szükséges a hosszú távú stratégiai gondolkodás. Ezt a fajta szemléletet látom a Gravity programjában is: nemcsak az ajánlattevő rendszerekhez köthető kutatásokat, hanem általában a tágabban vett adatelemzési szakma fiataljait támogatja, nemcsak kampányszerű egyszeri alkalomról van szó, hanem egy folyamatos programról, ahol hónapról-hónapra, évről-évre kívánják támogatni a hazai tehetségeket. Külön kedves számomra az a kiegészítés, hogy nemzetközi adatbányászati versenyek helyezettjei is pályázhatnak az utazási támogatásra – nem hiába, a Gravity is egy adatbányászati versenyen induló csapatból nőtte ki magát.

További információk

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://adatbanyaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr274288006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kővári Attila · http://www.biprojekt.hu 2012.03.06. 09:16:44

Nagyon jó ilyen programokról hallani!