Adatbányászat Blog

Az Adatbányász Blogon a dmlab szakértőinek írásait olvashatod a big data és data science területéről.

dmlab.hu - Big data és data science tanácsadás
"Ha örülsz, hogy fejedre nőttek az adatok."

Keress minket bátran:
- Nagy-Rácz István +36704595669
- Gáspár Csaba +36208234154
- info@dmlab.hu

2011.09.15. 22:26 István NagyRácz

Adatbányászati projektek menedzselése

Címkék: konferencia 2011 projektmenedzsment

Számos adatbányászati projektünk végén mindig szánunk arra időt, hogy átgondoljuk az adott projektet abból a szempontból, hogy azt menedzsment oldalról mennyire sikeresen teljesítettük: mennyire sikerült valóban azt az üzleti célt elérni, amit a megrendelő szeretett volna látni, a szakmai eredményeket sikeresen át tudtuk-e fordítani az üzlet nyelvére, a projekt minden szereplője elégedett-e a projekt végén, jól osztottuk-e be az erőforrásokat? Ilyen és ehhez hasonló kérdések megválaszolásával csapaton belül már kialakultak bizonyos sztenderdek a projektek menedzselésével kapcsolatban. 

Sok helyen és sokfajta csapatban dolgoztunk már ilyen jellegű projektekben mégis az ilyen beszélgetések alkalmával mindig felmerült bennünk az igény, hogy jó lenne, ha mások tapasztalatait is hallhatnánk a projektmenedzsmenthez kötődően. Ezért örültünk, hogy az Andego, következő üzleti szemináriumának témájául az adatbányászati projektek menedzselését választotta. Kíváncsian várom, hogy az előadások alatt felmerülnek-e azok a problémák, amikkel mi is szembesültünk már, és hogy ezekre milyen megoldásokat hallhatunk majd az előadóktól és a hallgatóság soraiból. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://adatbanyaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr253230632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tnsnames.ora 2011.10.01. 16:56:56

Ha cinikus akarnék lenni, akkor az adatbányász projektek menedzselése a projekt "installálásával" kezdődik: hogy egyáltalán legyen projekt, amit mindenki akarjon. Ez talán a legnehezebb fázis 8kellő svungot venni). Ha ez sikerül (korrupció nélkül, szakmai alapon), akkor a többi már adhatja magát.
;)

Ami meg engem különösen izgat mostanság a témában, hogy kell-e saját belső adatbányász csapat egy cégnél és kellhet-e hozzá pluszba külső beszállító is. Na és akkor ők hogyan tudhatnak jól együtt dolgozni, a mostanság dívó
(A) milestone-os,
(B) folytonos,
(C) agilis,
(D) organikus
projektvezetési módszertan szerint.

István NagyRácz 2011.10.03. 11:50:52

Tervezem, hogy írok egy bejegyzést a workshoppal kapcsolatban, mert az általad írt kérdésekben elhangzott pár érdekes gondolat, amivel kapcsolatban már ott is elkezdtem fejtegetni a véleményem :)