Adatbányászat Blog

Az Adatbányász Blogon a dmlab szakértőinek írásait olvashatod a big data és data science területéről.

dmlab.hu - Big data és data science tanácsadás
"Ha örülsz, hogy fejedre nőttek az adatok."

Keress minket bátran:
- Nagy-Rácz István +36704595669
- Gáspár Csaba +36208234154
- info@dmlab.hu

2011.04.05. 23:47 Gáspár Csaba

Adatbányászati versenyek - Kutatói hobbiból üzleti modell - Absztrakt

Címkék: előadás verseny 2011 üzleti modell iqsymposium

A holnapi IQSymposiumon az adatbányászati versenyekről és a mögöttük megbújó üzleti modellről fogok előadni. Ezzel a poszttal lényegében ezen előadás absztraktját kívánom a publikum elé tárni.

Az adatbányászati versenyeket sokáig a kutatók, a szűkebben vett szakma belső játékaként lehetett értelmezni. Egyfajta szakmai játéknak volt felfogható, ahol a hol mesterkélt, hol érdekesnek mondható valós problémákra kellett minél pontosabb adatbányászati megoldást adni. A kutatók szívesen bizonyították rátermettségüket ezeken a versenyeken. Az évről évre egyre komolyabb játékból egyfajta sport lett, és napjainkban további változásokon megy keresztül az adatbányászati versenyek világa: egyfajta sajátos üzleti modell kezd kialakulni körülötte.

Előadásom célja, hogy az adatbányászati versenyek mibenlétének ismertetése után ezt az üzleti modellt járja körül, rámutasson arra, hogy miért érdemes adatbányászati feladatokat kiírni, versenyeken elindulni, vagy egyszerűen csak követni az ezzel foglalkozó oldalakon megjelenő feladatokat. Körüljárjuk a versenyek gazdaságossági kérdéseit, rávilágítunk a követendő példákra, a legérdekesebb jelenségekre. Az előadás záró perceiben a közönség számára azt próbáljuk bemutatni, hogy a bemutatott szemlélet értelmében hol vannak a kiaknázható lehetőségeket, a saját üzletmenetünkre lefordítható nyitási pontok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adatbanyaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr832803449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása